Sider

lørdag den 2. november 2013

Galette med Cherrytomater, Champignon, Røget skinke og Gedeost


Dette er Frankrigs svar på en tærte. Jeg synes at, den udover at smage rigtig godt, er enorm dekorativ. Jeg valgte at lave en efterårsudgave af den, men fantasien sætter ingen grænser for, hvad man kan putte i den. God fornøjelse!

Galette til 3-4 personer:

Dej:
100 g blødt smør
175 g hvedemel
75 g grahamsmel
1 tsk. salt
1 dl vand

Fyld:
395 g cherrytomater
500 g champignon
2 rødløg
5 stilke rosmarin
200 g røget skinke
125 g gedeost

Dej:
Bland alle ingredienserne sammen til en fast dej. Ælt den ikke for meget- den skal bare hænge sammen. Derefter lægges den 1 time i køleskabet. Tag derefter dejen ud af køleskabet og rul den ud til en stor cirkel på bagepapir på en bageplade.

Fyld:
Halver cherrytomaterne og læg dem i en dyb bradepande sammen med champignon, groftsnittet rødløg og 2 stilke rosmarin. Bag dem i ovnen i 20 min ved 200 grader. Tag bradepanden ud af ovnen og hæld den saft som er kommet, fra. Bland skinken i.
Læg fyldet i midten af dejen og bøj siderne op om fyldet. Læg gedeosten over fyldet og drys med rosmarinblade fra 3 stilke.

Lad galetten bage i ca. 35 min. ved 200 grader.















Ingen kommentarer:

Send en kommentar