Sider

tirsdag den 22. oktober 2013

Spicy Hokkaidosuppe med Kokos og Naanbrød


Det gode ved efterår er de mange gode supper man spiser. Her kommer vi med et godt bud på en lækker spicy suppe til de mange kolde efterårsaftener. Som tilbehør har vi lavet et lækkert luftigt naanbrød som også kan spises som en normal bolle.



Hokkaidosuppe til 4 pers.:

1 hokkaido
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 røde peberfrugter
1 chili
1 liter grøntsagsbouillon
3 tsk. salt 
Peber
1 tsk. paprika
1 tsk. koriander
3 spsk. cremefraiche
1,5 dl. kokosmel
Græskarkerner
Kokosflager

Hak hokkaido, løg, hvidløg, peberfrugt og chili i grove tern. Varm lidt olie op i en gryde. Svits løg og hvidløg. Tilsæt derefter peberfrugter, hokkaido og chili og lad det stege med. Hæld grøntsagsbouillonen i og tilsæt salt, peber, paprika, koriander og lad det koge i noget tid. Blend suppen, tilsæt cremefraiche og kokosmel og lad det koge videre. Top suppen med græskarkerner og kokosflager.

Luftige naanbrød, 8 stk.:

25 g gær
2½ dl lunkent vand
4 spsk. cremefraiche
1 æg
2 tsk. salt
Ca. 500 g hvedemel
Lidt hørfrø
Olie til pensling
Groft salt/havsalt

Opløs gæren i vandet og tilsæt alle de andre ingredienser. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i omkring 1 time. Del dejen i 8 brød. Pres dem flade og ovale. Put brødene over på en bageplade og lad dem efterhæve tildækket en ½ time. Pensl derefter forsigtigt brødene med olie (det er vigtigt, at du ikke trykker for hårdt, fordi så vil alt luften ryge ud af dejen) og drys til sidst med lidt havsalt eller groft salt. Bages ved 250 grader i 5-10 min tid.



2 kommentarer:

  1. Jeg ville lige sige, at jeg har forelsket mig i flere af jeres opskrifter - De er perfekte til årstiden og skal efterprøves snarest :-) Og fantastiske billeder, i øvrigt!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak for den søde kommentar! Det er altid dejligt at få lidt respons, på det man laver. Vi kan helt klart anbefale suppen og det lækre brød, så det er bare at komme i gang!:-)

      Slet